Metode cantitative in studiul fenomenelor economice

Metode cantitative in studiul fenomenelor economice

Autori: Calcedonia Enache

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0136-7

18,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

 

Lucrarea Metode cantitative in studiul fenomenelor economice imbina principii de elaborare a modelelor econometrice dinamice si de folosire a lor in analize si predictii economice.

 

Prima parte a lucrarii expune o serie de modele utile pentru analiza componentelor sistematice ale seriilor de timp. Detectarea si masurarea diferitelor tipuri de fluctuatii care influenteaza traiectoria multor indicatori economici ofera noi orizonturi studiului evolutiei si studiului legaturilor de interdependenta din economie.

Partea a doua a lucrarii este rezervata analizei spectrale concomitente. Cu ajutorul acestei metode se poate masura intensitatea conexiunii pentru corelatii concomitente sau cu decalaj dintre doua sau mai multe variabile exprimate cantitativ.

Partea a treia a lucrarii cuprinde problematica metodologiei autoregresiei vectoriale structurale. Se prezinta un model apt sa evidentieze reactia variabilelor macroeconomice la inovatiile de politica economica.

Pe parcursul lucrarii au fost incluse o serie de aplicatii la date concrete, din diferitele publicatii cu caracter oficial.

    

Lucrarea se adreseaza tuturor specialistilor in domeniu, studentilor invatamantului universitar de lunga si de scurta durata, care studiaza deopotriva statistica si econometria.

 

 

Produse asemanatoare