Metode fundamentale de matematica cu aplicatii in economie

Metode fundamentale de matematica cu aplicatii in economie

Autori: Marius Giuclea, Costin Ciprian Popescu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-270-3

17,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Unul din elementele centrale din matematica aplicata in economie este optimizarea (de exemplu, micsorarea cheltuielilor sau marirea profitului unei firme). Metodele clasice de optimizare, in cadru determinist, sunt prezentate studentilor Academiei de Studii Economice prin intermediul unor cursuri atat in cadrul ciclului licenta (de exemplu, cursul de Matematici pentru economisti), cat si in contextul unor masterate de aprofundare (de exemplu, cursul Metode cantitative si calitative pentru asistarea deciziei in afaceri).
 
Aceasta carte prezinta metode matematice fundamentale care au aplicabilitate in optimizarile din domeniul economic, precum si exemple, unele clasice, care sa permita intelegerea facila a problematicii abordate. De asemenea, in lucrare sunt incluse si notiunile teoretice care fundamenteaza algoritmii de optimizare mentionati. Printre subiectele principale incluse in acest volum sunt algoritmul simplex, algoritmul pentru determinarea punctelor de extrem pentru functii de mai multe variabile si doua metode de regresie. 

Scopul acestei lucrari este de a oferi studentilor Academiei de Studii Economice un ajutor in studiul matematicii pentru economisti, pornind de la caracteristicile actualelor programe analitice de la majoritatea facultatilor. In elaborarea cartii de fata s-a avut in vedere, de asemenea, nivelul teoretic la care se preda matematica economica in cadrul Academiei de Studii Economice.

Autorii multumesc domnului conf. dr. Constantin Raischi pentru observatiile teoretice si metodologice facute, acestea ducand la imbunatatirea substantiala a continutului si formei acestei carti.


Autorii
 

Produse asemanatoare