Metrici ale sistemelor colaborative. Teorie si practica

Metrici ale sistemelor colaborative. Teorie si practica

Autori: Ion Ivan, Catalin Boja, Cristian Ciurea

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-963-1

8,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

„Metrici ale sistemelor colaborative. Teorie si practica”, inscrisa in colectia „Informatica”, este o lucrare cu un limbaj specializat,  al carei obiectiv il reprezinta definirea metricii pentru evaluarea sistemelor colaborative, acestea reprezentand un domeniu interdisciplinar aflat la intersectia economiei, informaticii, managementului si sociologiei.
Ea a aparut, ne spun autorii in prefata cartii, ca o necesitate determinata de amploarea sistemelor colaborative implementate in societatea informationala, de alegerea unor sisteme care sa se caracterizeze prin performanta ridicata, de necesitatea implementarii unor noi moduri specifice de lucru in cadrul sistemelor colaborative existente si de masurarea efectelor pe care le genereaza aceste sisteme colaborative in mediul economic.
Lucrarea, structurata pe sase sectiuni, prezinta conceptele de baza, clasificarea si  functiile sistemelor colaborative, caracteristicile de calitate ale acestora, cu specificarea indicatorilor utilizati in evaluarea lor, software pentru implementarea sistemelor de indicatori, precum si diferite aspecte ale utilizarii metricilor in cresterea eficientei acestor sisteme. In lucrare sunt incluse numeroase exemple, iar metricile definite pentru acestea servesc pentru evaluarea performantei unui sistem colaborativ din sistemul bancar. Alegerea a avut la baza complexitatea componentelor sistemului bancar si structurarea acestora ca sisteme colaborative functionale.
Modelele de sisteme prezentate vin sa suplineasca nevoia de cunoastere a viitorilor specialisti in domeniul financiar-bancar, caracterizat de sisteme complexe, distribuite, care utilizeaza nu numai paradigmele proiectarii aplicatiilor de e-business si e-banking, dar si cele specifice sistemelor colaborative.
 

Produse asemanatoare