Microeconomie. Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii

Microeconomie. Comportamentul agentilor economici in conditii de certitudine, incertitudine si risc. Teorie si aplicatii

Autori: Stelian Stancu

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-531-5

53,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea este conceputa in ideea de a veni in sprijinul tuturor celor care doresc sa cunoasca aspecte mai mult sau mai putin analitice referitoare la stiinta microeconomica. In acest context, materialul este structurat pe trei parti, cuprinzand 10 capitole.
In primul capitol se face o incursiune in problematica de baza a microeconomiei, pornind de la agenti si ajungand la tipurile de competitie si in sfera teoriei echilibrului general. Sunt abordate in continuare preferintele consumatorului si restrictia de buget, alegerile optimale la nivelul consumatorului, pe piata bunurilor si serviciilor, precum si efectul de substitutie si efectul de venit atat de tip Slutsky, cat si de tip Hicks, coexistand, ca de altfel in intreaga lucrare, elementele teoretice cu cele aplicative.
Partea a doua a lucrarii  este o analiza cantitativa pertinenta bazata pe functii de productie, functii de cost si functii de profit, nelipsind, la sfarsitul fiecarui capitol, Aplicatiile rezolvate si Aplicatiile propuse, ce vin sa extinda numeroasele exemple rezolvate din continutul capitolelor.
Cea de-a treia parte a lucrarii abordeaza comportamentul agentilor economici in situatii de risc si incertitudine.

Produse asemanatoare