Modelare economica /Editia a doua

Modelare economica /Editia a doua

Autori: Camelia Ratiu-Suciu, Florica Luban, Daniela Hincu, Nadia Ciocoiu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-150-8

23,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea este structurata in patru parti: problematica modelarii economice, modelarea proceselor economice, simularea proceselor economice si un proiect de disciplina.
Prima parte se refera la modelarea economico-matematica, vazuta ca o alternativa la „experimentul” din stiintele exacte si la specificitatea construirii modelelor economico-matematice, oprindu-se si asupra tipologiei modelelor economico-matematice. Urmeaza  informatii despre modelarea proceselor economice cu tehnici de previziune, a ofertei intreprinderilor pe piata, a situatiilor concurentiale, a proceselor decizionale multicriteriale. Un capitol din aceasta sectiune este dedicat modelelor economico-matematice pentru utilizarea si alocarea resurselor in cadrul unei organizatii. Partea a treia se ocupa de elementele de baza ale modelelor de simulare (definitie, aplicatii economice, etape, simularea Monte Carlo).
Ultima parte a cartii prezinta un proiect de disciplina pentru un caz concret, si anume SC Promod SA (situatia tehnico-economica si de productie a societatii comerciale, obiectivele echipei manageriale, evolutia pe piata a unor produse concurentiale, estimarea vanzarii, calculul profitului maxim probabil in cazul lansarii unui produs).
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat