Modelarea factorilor de influenta a dezvoltarii urbane durabile

Modelarea factorilor de influenta a dezvoltarii urbane durabile

Autori: Gabriela Cecilia Stanciulescu

Anul aparitiei: 2008

ISBN: 978-606-505-139-3

27,70 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Scopul prezentei carti il constituie evaluarea si prezentarea modalitatii prin care procedurile dezvoltarii urbane durabile pot deveni instrumente eficiente ale dezvoltarii economice locale. Problemele cu care se confrunta comunitatile locale in cautarea unui viitor mai bun sunt analizate din perspectiva marketingului. La fel ca natiunile, orasele isi pot reveni din declin, pot sa renasca si sa se redreseze printr-un proces de planificare strategica de piata.
Tema propusa reprezinta o noua abordare a dezvoltarii urbane bazate pe principiile stiintifice ale marketingului. Astfel, contribuind la implementarea conceptului de marketing urban asupra dezvoltarii oraselor din Romania, pe un esantion important, proiectul se inscrie in eforturile comunitatii stiintifice si de afaceri din tara noastra, precum si ale administratiilor locale, in directia alinierii la cerintele europene de dezvoltare, la exigentele dezvoltarii durabile tot mai acute in ultimele decenii.
Proiectul face parte din domeniul prioritar al CNCSIS, respectiv Stiinte socioeconomice si umaniste, prin abordarea economica a problematicii dezvoltarii urbane, la granita cu perspectiva socioumana. Dezvoltarea urbana durabila este astazi o caracteristica proeminenta a strategiei de dezvoltare economica si sociala locala, in conditiile unei cresteri a competitiei dintre orase pentru atragerea capitalului uman, material si financiar al unei regiuni, respectiv a unor resurse limitate.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat