Modele si metode econometrice

Modele si metode econometrice

Autori: Silvia Spataru

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-971-6

38,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea „Modele si metode econometrice”, autor lector univ. dr. Silvia Spataru, isi propune sa-i familiarizeze pe cititori cu domeniul conceptelor esentiale din econometrie, realizand o introducere in modelele si metodele econometrice si fundamentand teoretic analiza econometrica a variabilelor economice.
Structurata pe zece capitole, cartea prezinta modelele intr-o maniera simpla, accesibila.
Primul capitol expune notiuni si concepte de baza despre econometrie, iar cel de-al doilea introduce modelul de regresie liniara cu doua variabile. Modelele de regresie liniara cu mai mult decat o variabila explicativa sunt prezentate in capitolul al treilea. Urmatorul capitol prezinta instrumentul cu cea mai larga utilizare in analiza econometrica – modelul de regresie liniara multipla.
Metodele ce pot fi folosite pentru a obtine estimatori consistenti sunt prezentate in capitolul 5, iar capitolul 6 trateaza subiecte precum erori de specificare a ecuatiei de regresie, variabile calitative, variabile explicative stohastistice, modelele dinamice constituind subiectul capitolului 7. Capitolele 8 si 9 se ocupa de modelele in care variabila dependenta este calitativa, respectiv modele cu ecuatii simultane si modele de estimare a acestora. Ultimul capitol prezinta modele cu serii de timp univariate. 
Lucrarea se adreseaza studentilor economisti, dar si celor interesati de domeniul econometriei.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat