Moneda

Moneda

Autori: Nicolae Dardac, Teodora Barbu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-252-9

26,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Moneda a marcat cel mai spectaculos salt al omenirii, din momentul trecerii de la economia nemonetara la cea monetara. Un salt care nu s-a finalizat inca, pentru ca astazi asistam la alte ipostaze ale monedei si institutiilor monetare: moneda privata, moneda unica, moneda electronica.
Aceasta carte abordeaza subiecte despre moneda din mai multe unghiuri, fiecare fiind reprezentat de importante momente si experiente din evolutia sistemelor monetare, oferind, astfel, o apreciere generala asupra a ceea ce este si ce rol indeplineste aceasta in economie.
Ca repere ale acestei lucrari mentionam abordarea multidimensionala a monedei si a masei monetare, a cererii si ofertei de moneda, respectiv a inflatiei, ca forma a dezechilibrelor din economie. Totodata, in economia lucrarii un loc aparte il ocupa evolutia fenomenelor si proceselor monetare si de credit, precum si inovatiile care au reconfigurat arhitectura sistemelor monetare la nivel national, regional si international.
Acestea sunt principalele coordonate care au calauzit demersul nostru, in abordarea carora aspectele teoretice au fost completate cu aplicatii si informatii statistice specifice indeosebi fenomenelor monetare din Romania si UE.
F

Produse asemanatoare