Parteneriatul public-privat si dezvoltarea economica locala

Parteneriatul public-privat si dezvoltarea economica locala

Autori: Laura Mina-Raiu

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-505-879-8

27,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 Lansat in contemporaneitate, drept o formula intermediara, care potenteaza avantajele si reduce limitele celor doua mari alternative la furnizarea de bunuri si servicii publice, achizitia publica, respectiv privatizarea, parteneriatul public-privat (PPP) este deopotriva un concept atractiv, dar si controversat, care nu se bucura de o identitate teoretica bine delimitata.

Volumul „Parteneriatul public-privat si dezvoltarea economica locala” isi propune sa aduca o clarificare de ordin conceptual asupra diferitelor acceptiuni, trasaturi si tipologii ale parteneriatului public-privat, iar de alta parte sa testeze empiric utilitatea reala a acestui instrument pentru realizarea proiectelor de interes public la nivel local. In acest sens este utilizat un instrumentar metodologic variat, ce include atât metode calitative, cât si cantitative.

Cartea abordeaza totodata evolutia fenomenului PPP in România, analizând comparativ planul national cu experienta altor sase state aflate in etape diferite de maturitate in domeniul PPP.

Impactul parteneriatului public-privat asupra procesului de dezvoltare economica locala este studiat prin intermediul unor modele econometrice de regresie si a unui chestionar administrat la nivelul judetelor din România. Ambele instrumente pun in evidenta o corelatie puternica intre relatiile de cooperare public-privat si bunastarea economica si sociala a colectivitatilor locale.

Produse asemanatoare