Practical guide to company analysis

Practical guide to company analysis

Autori: Dumitru Dan Popescu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-414-1

12,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

GHIDUL PRACTIC DE ANALIZA A FIRMELOR pune accent pe utilizarea anumitor tehnici de analiza si interpretare a rezultatelor, cu toate ca, pentru explicarea metodelor abordate, sunt cerute si anumite abordari teoretice. Capitolele sunt ordonate intr-o logica secventiala, in care analiza datelor poate fi concretizata – de la planificarea unui experiment pana la examinarea si prezentarea datelor necesare, la constructia modelelor cantitative. Aceste capitole sunt, evident, interconectate, dar aceasta ordonare contine o modalitate utila, ce poate ghida cititorul prin materialul de aprofundare.

In cele ce urmeaza, prezentam o scurta caracterizare a fiecarui capitol:
Capitolul I – Analiza Profitului – presupune pasii tehnici de analiza cantitativa si calitativa a modificarilor factoriale a unuia dintre cei mai sintetici indicatori de analiza a indicatorilor firmelor, care este profitul.
Capitolul II – Analiza profitabilitatii pe baza punctului critic – exploreaza ambele metode de calcul ale punctului critic, precum si alti indicatori importanti pentru o corecta intelegere a acestei teme;
Capitolul III – Analiza situatiilor financiare – examineaza problematica, instrumentele si tehnicile asociate cu implementarea unei strategii alese pentru a asigura mangementul procesului de imbunatatire a sanselor de mobilizare a rezervelor interne ale companiilor.
Capitolul IV – Analiza situatiei profiturilor sau pierderilor – presupune totalizarea  tuturor  surselor de venituri si  deducerea tuturor cheltuielilor aferente veniturilor. Aceasta analiza arata progresul din punct de vedere financiar al firmei in cursul perioadei analizate.
Capitolul V – Analiza cash-flow-ului. Scopul acestei analize este de a evidentia principalele activitati care au un impact direct sau indirect asupra cash-flow-ului unei firme, iar prin aceasta pot afecta echilibrul financiar general al companiei;
Capitolul VI – Analiza ratelor financiare – exploreaza ratele proces, ceea ce ne poate ajuta sa intelegem modificarile celor mai puternice instrumente ale analizei financiare.
Cu toate acestea, fiecare capitol poate fi studiat izolat, in asa fel incat utilizatorii intamplatori se pot referi la capitolul care reflecta cel mai fidel problema care-i intereseaza.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat