Prin labirintul romanesc. Articole publicate intre 2011-2019

Prin labirintul romanesc. Articole publicate intre 2011-2019

Autori: Eduard Dinu

Anul aparitiei: 2019

ISBN: 978-606-34-0286-9

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 132

28,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Cartea domnului profesor universitar doctor Eduard Dinu intitulata „Prin labirintul romanesc” este o reusita colectie de articole aparute de-a lungul timpului in paginile publicatiei Ziarul Financiar sau pe portalul republica.ro. Recunoscut specialist in analiza financiara, profesorul Eduard Dinu ofera cititorului mici eseuri socioeconomice care reflecta, intr-o maniera succinta, usor ironica, opiniile Domniei Sale in legatura cu evenimente din actualitatea societatii romanesti. 

Profesorul Eduard Dinu ofera cititorului o pertinenta analiza economica a subiectelor supuse atentiei sale, intr-un stil ingenios, atragator, combinand cuvintele in asocieri neasteptate, ironice, parafrazand cu umor, ceea ce confera lecturii un stil placut si savuros. Eduard Dinu are o gandire si o abordare originala, vorbeste despre „terapia de shop”, conduce „intre malluri si namoluri”, plaseaza in mod imprevizibil bursa „intre ratiune si simtire”, facand multe alte asocieri inedite si reusite. 

Sigur ca profunzimea analizei nu are cum sa ascunda tonul general de dezamagire si ingrijorare in privinta evolutiei postdecembriste a Romaniei, tara a paradoxurilor, in care resursele umane, materiale si financiare alimenteaza insuficient cresterea sustenabila, iar criza de fond nu este neaparat de natura financiara, ci una interioara, de incredere reciproca.

Exista oare solutii pentru redresarea economica si nu numai? Da, spune specialistul. El schiteaza coordonatele unei strategii economice in masura sa permita valorificarea avantajelor competitive la scara nationala, pentru a asigura cresterea nivelului de trai si stoparea migratiei propriilor cetateni.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat