Programarea aplicatiilor Android

Programarea aplicatiilor Android

Autori: Paul Pocatilu, Ion Ivan, Adrian Visoiu, Felician Alecu, Alin Zamfiroiu, Bogdan Iancu

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-505-856-9

44,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea Programarea aplicatiilor Android analizeaza modelul de programare specific aplicatiilor destinate platformei mobile Android. In cadrul lucrarii sunt prezentate detaliat componentele caracteristice platformei Android: activitati, mesaje, furnizori de continut, receptori de mesaje si servicii.

Pe lânga acestea, sunt abordate aspecte precum: realizarea interfetei grafice cu utilizatorul, tratarea evenimentelor, definirea si utilizarea meniurilor si a ferestrelor de dialog, modalitati de stocare persistenta a datelor, inclusiv in baze de date SQLite, accesul la retea, prelucrarea fisierelor XML si JSON, managementul informatiilor personale, grafica bidimensionala si tridimensionala, multimedia si animatie, senzori si pozitionarea geografica.

De asemenea, sunt tratate subiecte cu o complexitate mai ridicata precum realizarea aplicatiilor de tip Widget, programarea nativa folosind NDK si conectarea la alte dispozitive pe baza tehnologiilor Bluetooth si NFC. Calitatea si securitatea aplicatiilor Android sunt subiecte importante, abordate distinct in cadrul lucrarii. In final sunt descrise etapele necesare publicarii aplicatiilor in magazinul virtual Google Play.

Cartea se adreseaza tuturor celor interesati de dezvoltarea aplicatiilor mobile destinate platformei Android.

Produse asemanatoare