REVISTA DE MANAGEMENT COMPARAT INTERNATIONAL

REVISTA DE MANAGEMENT COMPARAT INTERNATIONAL

http://www.rmci.ase.ro

ISSN: 1582-3458 print, 2601-0968 online, ISSN-L 1582-3458

Periodicitate trimestriala + supliment

Revista de Management Comparat International este o publicatie de specialitate, cu o reputatie solida in peisajul academic si de afaceri romanesc, ce urmareste valorificarea  cercetarilor si experientei autorilor romani si straini, in scopul asigurarii conditiilor necesare dezvoltarii stiintei economice si manageriale in contextul economiei bazate pe cunostinte. 

Revista este publicata incepand cu anul 2000, sub egida Centrului National de Excelenta pentru Studii in Management Comparat International (CNESMC) si Academiei de Studii Economice din Bucuresti, urmarind sa devina cea mai valoroasa publicatie specializata in domeniul managementului stiintific din Romania. Frecventa de aparitie a revistei este de patru numere anual, dedicate domeniului managementului general. La finalul fiecarui an este publicat un volum suplimentar, dedicat, de regula, domeniului management comparat international. 

Misiunea Revistei de Management Comparat International este aceea de a promova un management performant in firmele din Europa Centrala si de Est, bazat pe abordari manageriale moderne din organizatiile competitive pe plan mondial, in special din tarile Uniunii Europene, SUA si Japonia.

Prin publicarea acestei reviste, CNESMC isi propune sa atinga urmatoarele obiective:
• dezvoltarea unei scoli de cercetare performante in domeniul managementului comparat din Romania;
• imbunatatirea pregatirii profesorilor, specialistilor, consultantilor implicati in domeniul managementului comparat international;
• sensibilizarea managerilor, intreprenorilor s.a.m.d. cu privire la similaritatile si diferentele culturale existente intre diferite zone si regiuni, precum si impactul acestora asupra relatiilor de afaceri;
• amplificarea si accelerarea transferului international de know-how managerial.

Revista de Management Comparat International se publica in limba engleza. Aceasta cuprinde articole elaborate de specialisti in management si se adreseaza profesorilor, cercetatorilor, studentilor, managerilor, intreprinzatorilor si altor categorii de persoane interesate de domeniul managementului, in general, si al managementului comparat, in special.

Printre autorii care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea revistei, pot fi mentionati: prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, prof. univ. dr. Ion Verboncu, prof. univ. dr. Ion Rosca, conf. univ. dr. Marian Nastase, prof. univ. dr. Jaques Loius Filion, prof. univ. dr. Lester Lloyd Reason, prof. univ. dr. J. Hanns Pichler etc.

Studiile si articolele publicate in revista au ca obiective:
• tratarea intr-o abordare comparativa a fenomenelor, sistemelor, proceselor, relatiilor de management din cel putin doua tari;
• prezentarea abordarilor, metodelor si tehnicilor manageriale performante, care formeaza obiectul transferului de know-how managerial international;
• facilitarea transferului international de know-how managerial.

In prezent, revista este supusa unui proces de indexare in cataloage si baze de date internationale, urmand ca in cursul acestui an sa fie demarate procedurile necesare pentru obtinerea cotarii ISI, ce corespunde celui mai inalt standard de performanta la nivelul publicatiilor stiintifice.

RMCI invita specialistii, interesati de domeniul managementului, sa contribuie cu studii si articole la viitoarele numere.

 

Redactor-șef

Marian NASTASE