Rectorii Academiei de Studii Economice din Bucuresti

Rectorii Academiei de Studii Economice din Bucuresti

Autori: Ion Gh. Rosca, Liviu Bogdan Vlad /Editori Nicolae Lupu, Dumitru Miron

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0450-4

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 255

0,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Prima varianta a acestei lucrari a aparut in 2013, tot la Editura ASE, fiind ocazionata de aniversarea Centenarului Academiei de Studii Economice din Bucuresti, autorii lucrarii fiind prof. univ. dr. Ion Gh. Rosca si conf. univ.dr. Liviu Bogdan Vlad. De la acel moment, in galeria rectorilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti s-au mai adaugat inca doua personalitati care au fost alese de comunitatea academica sa conduca prestigioasa noastra universitate, prof. univ. dr. Pavel Nastase (rector in mandatul 2012-2016) si prof. univ. dr. Nicolae Istudor (rector in mandatele 2016-2020 si 2020-2024).

Acum, in 2023, cu ocazia unui nou moment aniversar, reprezentat de implinirea a 110 ani de la infiintarea universitatii, conducerea actuala a acesteia a luat decizia de a se publica o editie revizuita, astfel incat sa fie cuprinse si prezentarile rectorului Pavel Nastase si a rectorului inca in exercitiu, Nicolae Istudor. Totodata, au fost facute si unele completari in cazul profilurilor rectorilor ale caror biografii s-au aflat si in prima editie a lucrarii. Stradaniile celor care s-au ingrijit de actuala editie au vizat asigurarea unei mai mari omogenitati redactionale, privitoare la toate profilurile de rectori, verificarea veridicitatii posibile pentru toate informatiile cuprinse in lucrare, inscrierea tuturor prezentarilor referitoare la personalitatile rectorilor intr-un format comparabil, ca marime, ca structura, dar si ca logica narativa.

Spre exemplu, au fost adaugate unele informatii la biografia rectorului Nicolae M. Maxim, incluzand datele nasterii si decesului – sfarsitul sau fiind unul care poate fi considerat ca martiric.

Pe baza lecturii acestei carti, cititorul va putea desprinde ideea ca, fara exceptie, in conformitate si cu durata mandatelor, dar si cu circumstantele istorice si societale in care si-au exercitat functia de rector, toti cei imputerniciti sa conduca destinele universitatii noastre i s-au dedicat cu toata forta lor si au facut ca mandatele detinute sa poata fi inscrise in cartea sa de aur.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat