Relatii monetare internationale – concept, interdependente, tranzactii

Relatii monetare internationale – concept, interdependente, tranzactii

Autori: Gabriela-Victoria Anghelache, Carmen Obreja

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0129-9

17,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea intitulata Relatii monetare internationale – concept, interdependente, tranzactii” se inscrie in contextul preocuparilor de a clarifica corelatiile existente intre pietele monetare, ca efect al fenomenului de globalizare.

Monedele nationale sunt utilizate ca mijloc de plata international, instrumentele financiare sunt tranzactionate pe diferite piete, ceea ce presupune existenta unor caracteristici similare, indiferent de locul de tranzactionare, pietele valutare fiind interconectate, iar mecanismele si operatiunile specifice acestor piete devenind din ce in ce mai diverse.

Pornind de la aceste aspecte ce domina relatiile monetare pe plan international, lucrarea prezinta concepte si sintagme cheie, puncte de vedere si abordari conceptuale referitoare la fenomenele monetare internationale, la tehnici si modalitati practice de acoperire a riscurilor pentru a evita pierderile din fluctuatia cursului de schimb, la instrumente tranzactionate in scop de hedging sau la contracte la termen care sa asigure anumite mijloace de plata la o data viitoare si la un raport de schimb predeterminat.

Capitolele lucrarii sunt astfel elaborate incat sa existe un echilibru intre aspectele teoretice si cele practice. Lucrarea prezinta, din punct de vedere conceptual si al mecanismelor moderne de tranzactionare, un ansamblu de operatiuni specifice pietei valutare. Cursul de schimb, convertibilitatea monedelor, riscul valutar, tranzactiile cu valute pe piata la vedere si pe piata la termen, lichiditatea internationala, operatiunile reflectate de balanta de plati, crizele valutare constituie problematica acestei lucrari. Sunt prezentate cauzele producerii unor fenomene valutare, derularea tranzactiilor cu valute si efectele asupra participantilor la piata monetara internationala.

Lucrarea se adreseaza celor care doresc sa imbratiseze cariera de finantist, respectiv studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, dar si specialistilor care isi desfasoara activitatea pe piata monetara, indeosebi pe piata valutara.

Produse asemanatoare