Repozitionarea raportarii financiare. Studii si cercetari

Repozitionarea raportarii financiare. Studii si cercetari

Autori: Camelia Iuliana Lungu, Chirata Caraiani, Cornelia Dascalu, Violeta M. Cimpoeru, Daniela N. Sahlian

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-497-4

26,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Abordarea traditionala a raportarii prin situatiile financiare si-a pierdut capacitatea instrumentala de a impune dimensiunile informationale necesare in procesul de intelegere a fenomenului de identificare si raportare a activitatii unei entitati in contextul sustenabilitatii. Pe de o parte, entitatile economice cauta un loc stabil pe piata, intr-o societate dinamica si competitiva, bazata pe cunoastere si supusa in ultimii ani unor noi fatete noi ale riscului afacerii, generate de criza globala. Pe de alta parte, organismele de standardizare sustin tot mai mult ideea ca informatiile descriptive reprezinta cheia schimbarilor necesare pentru asigurarea unei raportari calitative.
 
Activitatea de cercetare sintetizata in aceasta lucrare sustine si argumenteaza teoretic si practic faptul ca situatiile financiare, considerate instrumentele contabilitatii traditionale, trebuie reconfigurate intr-un context mai larg, sub influenta contingenta a factorilor sociali si de mediu.
 
Lucrarea reprezinta un instrument util destinat atat masteranzilor si doctoranzilor, cadrelor didactice din institutiile de invatamant superior, cat si tuturor specialistilor interesati de acest domeniu. Cititorii vor gasi in carte o serie de studii si cercetari orientate spre repozitionarea raportarii financiare prin prisma riscurilor si incertitudinilor generate de factorii contingenti sociali si de mediu.
 

Produse asemanatoare