Rolul activitatii fizice in promovarea starii de bine

Rolul activitatii fizice in promovarea starii de bine

Autori: Cristiana Lucretia Pop, Rela Valentina Ciomag

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-34-0013-1

21,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Starea de bine este un concept in relatie cu calitatea vietii, sentimentul de multumire, placerea de a trai si fericirea. Ea poate fi definita din perspectiva mai multor dimensiuni corelate intre ele: starea de bine fizic, bunastarea materiala, binele social, echilibrul emotional si aspectele legate de cariera: dezvoltarea personala si activitatea profesionala. La nivel individual, starea de bine nu este acelasi lucru cu prosperitatea, ci este o suma de factori (starea de sanatate, relatiile sociale, activitatea fizica, voluntariatul) care dau farmecul si bucuria vietii. La nivelul unei tari, starea de bine depinde de functionarea sistemului de sanatate, de asigurarea calitatii educatiei, de responsabilitatea colectiva si de implicarea sociala.

Asa cum arata si titlul: „Rolul activitatii fizice pentru promovarea starii de bine”, cartea isi propune sa puncteze efectele exercitiului fizic asupra imbunatatirii calitatii vietii. Segmentul de populatie vizat este cel al tinerilor educati, care sunt astazi studenti si care vor deveni factori de decizie si modele pentru ceilalti in viitorul apropiat. Lucrarea are un caracter aplicativ, urmarind sa puna la dispozitia tinerilor structuri si programe de exercitii adaptate nevoilor lor si care sa-i motiveze in atingerea unor obiective personale.

Conceperea acestei carti a pornit din dorinta autoarelor de a transmite tinerilor valorile culturii fizice, care sa-i insoteasca pe tot parcursul vietii. Intre aceste valori, care nu se adreseaza doar trupului, ci in egala masura mintii si sufletului, scopul principal este acela de a atinge adevarul, frumosul si binele. Desavarsirea omului ca fiinta bio-psiho-sociala este conditionata de capacitatea lui de a discerne, din avalansa informationala care il asalteaza din toate mediile, intre adevarat si fals, frumos si urat, bine si rau. Aceasta lucrare ii poate inarma pe cititori in procesul de predare-invatare cu valorile estetice si morale pe care sa se sprijine in alegerile lor. 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat