Rolul si influenta exercitiului fizic asupra compozitiei corporale la studentele supraponderale si obeze din invatamantul superior economic

Rolul si influenta exercitiului fizic asupra compozitiei corporale la studentele supraponderale si obeze din invatamantul superior economic

Autori: Viorela Popescu

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-34-0017-9

16,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

  

Conditiile socioeconomice si-au pus amprenta asupra sistemului educational prin reducerea drastica a numarului de lectii de educatie fizica. Lipsa de stimulare motrica, alimentatie dezechilibrata si sedentarismul, din pacate, au condus la un stil de viata dezorganizat si nesanatos, cu consecinte grave pentru generatiile prezente si viitoare.

Una dintre cele mai rapide si eficiente solutii de remediere a acestei probleme este practicarea unei forme de activitate fizica, care sa elimine influentele negative ai celor trei factori distructivi ai civilizatiei moderne: sedentarismul, suprasolicitarea si supraalimentatia. Autoarea si-a propus extinderea sferei de cunoastere cu date legate de supraponderalitatea si obezitatea intalnite la tinerele economiste din universitatea noastra.

Structurata in patru capitole, lucrarea descrie riguros si comparativ combinatia inedita a celor cinci tipuri de exercitii fizice (fitness, Pilates, stretching, mersul vioi si joggingul) care, aplicate consecvent in lectiile de educatie fizica, au dus la imbunatatirea conditiei fizice si psihice a studentelor supraponderale si obeze din cadrul ASE din Bucuresti. Speram ca ea sa fie utila si celorlalti studenti, profesorilor de educatie fizica si tuturor celor interesati de acest subiect. 

Produse asemanatoare