Romanian migration and remittances in an economic crisis context

Romanian migration and remittances in an economic crisis context

Autori: Zizi Goschin, Monica Roman

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-505-820-0

16,50 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea umple un gol in literatura de specialitate prin furnizarea de dovezi empirice cu privire la factorii care determina emigrarea, exodul creierelor, migratia de intoarcere si comportamentul de remitere al emigrantilor romani in contextul recentei crize economice, folosind date noi, generate printr-un sondaj on-line realizat in randul emigrantilor romani din intreaga lume.
 
Pentru o intelegere mai buna a migratiei, atat din perspectiva teoretica, cat si empirica, se combina abordarile cantitative si calitative, folosindu-se diferite metode de cercetare. Cartea valorifica publicatii anterioare ale autoarelor, rezultate din interesul lor pe termen lung privind subiectul migratiei.    
 
Concluziile teoretice si practice ale cartii ajuta la intelegerea complexitatii factorilor determinanti ai migratiei care opereaza în contextul diversitatii sociale, in timp si spatiu, oferind idei eficiente pentru imbunatatirea proceselor de luare a deciziilor la nivel local, regional, national si international.

Produse asemanatoare