SGBD ORACLE. Limbajul SQL

SGBD ORACLE. Limbajul SQL

Autori: Adela Bâra, Iuliana Botha, Anca-Georgiana Fodor, Ion Lungu, Simona Oprea

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0133-6

13,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Acest manual contine probleme rezolvate cu limbajul SQL (Structured Query Language) din sistemul ORACE. Se utilizeaza o structura de baza de date din domeniul bancar, proiectata de autori, iar programele sunt realizate folosind utilitarul Oracle SQL Developer.

Programele scrise de autori sunt prezentate intr-o succesiune logica si contin crearea bazei de date, crearea si actualizarea obiectelor bazei de date, actualizarea datelor, implementarea operatorilor relationali, utilizarea functiilor, tratarea subcererilor, modalitati de selectie a datelor precum si parcurgerea tabelelor structurate arborescent. Se acorda o atentie deosebita aspectelor de optimizare a structurii bazei de date si a timpului de acces la date.

 

Invatarea dupa acest manual, care contine probleme deja rezolvate, este o metoda ce permite studentilor sa asimileze rapid si usor un limbaj de programare. Lucrarea este necesara pentru activitatile de curs si laborator la facultatile de profil informatic, la dezvoltarea competentelor studentilor pentru a deveni analisti de business, proiectanti sau programatori de succes. De asemenea, lucrarea este utila si specialistilor din informatica ce lucreaza cu baze de date.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat