Scoala de economie politica de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Editia a doua

Scoala de economie politica de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Editia a doua

Autori: Dumitru Ciucur (coordonator), Constantin Popescu, Mirela Ionela Aceleanu, Nicolae Moroianu

Anul aparitiei: 2023

ISBN: 978-606-34-0431-3

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 420

0,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Cartea „Scoala de economie politica de la Academia de Studii Economice din Bucuresti” – editia a doua, este menita sa etaleze daruirea si pasiunea cadrelor didactice, precum si preocuparea lor pentru amplificarea permanenta a eforturilor in scopul ridicarii standardului de calitate si eficacitate a invatamantului economic prin coordonata esentiala a parteneriatului profesor-cercetator-student.

Lucrarea are in vedere dezvoltarea scolii ca realitate si ideal, intelegand ca realitatea se schimba continuu, tinzand spre un ideal ce se modifica si el intr-o relatie de reciprocitate. Autorii ne conving ca invatamantul este o cale spirituala, stiintifica, formativ-educativa a capitalului uman, fiind in fond o structura sociala cu caracter productiv.

Prin continut, structura si metodologie, cartea este una interesanta si folositoare, aparand in momentele actuale ale exigentelor redresarii, rezilientei si resetarii economiei teoretice si aplicate, in ansamblul societatii romanesti.

Pe fondul acestor realitati urgente, Scoala de economie politica isi intensifica autoritatea, astfel ca traseele si vectorii care ii sunt specifici, contribuie la impulsionarea cresterii calitatii si eficacitatii formarii economistilor, cu o pregatire moderna, ingemanand economia teoretica cu cea aplicativa.

Cartea cuprinde o arie tematica ampla si complexa coerenta in substantielitatea si intimitatea ei spiritual-sociala, relevata prin vectori pertinenti in fiecare parte si capitol.

Din carte rezulta ca analiza si intelegerea evolutiei lumii noi necesita demersuri complexe din partea mai multor stiinte interdependente: economie, sociale, culturale, politice si militare, atat in plan national, cat si in planul relatiilor internationale. Autorii argumenteaza teoretic si faptic opinia potrivit careia interculturalitatea reprezinta solutia adevarata la problemele contemporane de comunicare intergenerationale si de dezvoltare generate de internationalizare.

In spiritul epistemologiei, ca teorie a cunoasterii stiintifice, autorii au optat pentru termenul de „Scoala de economie politica”, drept forma superioara „a cunoasterii stiintifice economice in stransa relatie cu practica economica, in timp si spatiu”. Astfel, denumirea organizationala de catedra, departament etc., se poate schimba in timp, dar preocuparea pentru avans stiintific, ca scoala este perena. De aceea, autorii au pornit de la empirism pentru a ajunge la scoala economica, ca ansamblu de cunostinte sistematizate si interdependente despre realitatea economica si ameliorarea permanenta a acesteia, pentru binele omului, in conditii de libertate, de umanism autentic si pace.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat