Securitate si siguranta alimentara

Securitate si siguranta alimentara

Autori: Raluca Andreea Ion

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0160-2

18,90 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea Securitate si siguranta alimentara prezinta principalele aspecte ale problemei alimentare in lume, dintr-o abordare conceptuala si ca demers practic de estimare a starii securitatii si sigurantei alimentare. Continutul lucrarii ofera studentilor, cercetatorilor, specialistilor in domeniu, precum si altor persoane care lucreaza in domeniul economiei si politicilor agroalimentare posibilitatea sa se informeze cu privire la instrumentele si mecanismele agriculturii si pietei agricole mondiale, resursele funciare, umane si tehnico-materiale ale agriculturii mondiale si caracteristicile acestora, problemele alimentare in lume, subalimentatia si supraalimentatia, comertul mondial cu produse agroalimentare etc.

            Lucrarea este structurata in doua parti principale. In prima parte, este prezentata  conceptual securitatea alimentara si legatura acesteia cu celelalte probleme mondiale: criza de mediu, criza petrolului, criza financiara, saracia. Accentul este pus pe agricultura mondiala si capacitatea acesteia de a furniza hrana suficienta pentru populatie. Cea de-a doua parte a lucrarii evidentiaza aspectele privind siguranta alimentara, ca problema publica importanta din perspectiva faptului ca imbolnavirile legate de alimente sunt cauzate de agentii patogeni. Se prezinta sistemele de management al sigurantei alimentare, ca instrumente de prevenire a contaminarii si degradarii alimentelor. Protectia consumatorilor, stabilitatea si calitatea alimentelor sunt, de asemenea, evidentiate ca vectori ai asigurarii sigurantei alimentare.

 

            Pentru realizarea lucrarii, au fost folosite numeroase studii si rapoarte ale FAO, OMS, Bancii Mondiale, ANPC, ANSVSA, date statistice din bazele de date internationale, precum si rezultatele multor lucrari de specialitate din literatura nationala si internationala. 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat