Securitatea informatiei. Principii si bune practici. Editia a doua

Securitatea informatiei. Principii si bune practici. Editia a doua

Autori: Victoria Stanciu, Andrei Tinca

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-505-902-3

31,80 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Preocuparea pentru protectia si securitatea informatiilor nu este noua. Radacinile se gasesc in antichitate, metodele si tehnicile utilizate pentru protectia informatiilor evoluand in timp, ca urmare a perfectionarii continue a atacurilor la adresa securitatii informatiilor.

 Aceasta lucrare ofera informatii privitoare la potentialele amenintari si riscuri la care sunt expuse sistemele informatice. Problematica securitatii informatiei este ampla, datorita complexitatii si dinamicii domeniului investigat. Din aceste considerente, autorii au procedat la o selectie atenta a temelor prezentate. Lucrarea nu ramane ancorata in spatiul abordarilor teoretice, ci valorifica un set de studii de caz, prezentand incidente provocate de atacurile cibernetice. Materialul documentar ofera autorilor posibilitatea explicarii vulnerabilitatilor exploatate si a recomandarii masurilor necesare pentru prevenirea unor incidente similare si/sau pentru limitarea impactului lor.

 Securitatea informatiilor vizeaza multiple domenii de interes, fapt ce a determinat autorii sa extinda problematica investigata in aceasta a doua editie a cartii.  Diversitatea, complexitatea si dinamica domeniului abordat ofera un spatiu generos de dezbatere si in viitor, ceea ce reprezinta o provocare permanenta atat pentru autori, cat si pentru cititori.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat