Sisteme contabile si fiscale comparate

Sisteme contabile si fiscale comparate

Autori: Ileana Nisulescu-Ashrafzadeh

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0056-8

12,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 Facand dovada calitatilor de specialist, cadru didactic cu o bogata experienta acumulata de-a lungul anilor, autoarea prezinta intr-un stil clar, concis si la obiect problematica sistemelor contabile si fiscale, aplecandu-se in mod special asupra contabilitatii anglo-saxone.

Lucrarea este una densa, compacta, structurata pe sase capitole, si isi propune sa treaca in revista tot atatea teme de interes pentru cei care studiaza domeniul contabilitatii comparate. Pornind de la clasificari diverse facute de eminenti cercetatori in domeniul contabilitatii, se analizeaza sistemele contabile ale tarilor anglo-saxone, europene si islamice, fara a uita sistemele fiscale. Astfel, se parcurg etapele demersului contabil, de la cadrul general al contabilitatii, organismele de reglementare contabile, apoi situatiile financiare anuale si  principalele politici si optiuni contabile. Este interesant recursul la politicile fiscale si subcapitolul referitor la paradisurile fiscale, elemente neabordate inca de literatura romaneasca de specialitate, mai ales acum, in actualul context economic din Romania.

Toata lucrarea este un recurs la comparatie, fiind laborioasa, incercand sa elucideze toate necunoscutele. In consecinta, este extrem de utila nu numai studentilor economisti si masteranzilor, ci si practicienilor in contabilitate.

 

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat