Sisteme informatice executive

Sisteme informatice executive

Autori: Ion Lungu, Adela Bara

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 973-594-690-4

23,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

In bogata colectie "Informatica" a Editurii ASE a aparut recent cartea Sisteme informatice executive avand ca autori pe prof. univ. dr. Ion Lungu si asist. univ. Adela Bara.
Asa cum arata autorii in "Introducere", in cadrul evolutiei actuale a economiei si a societatii, este evidenta necesitatea existentei unui sistem informatic destinat organizarii datelor, a extragerii de informatii utile in luarea deciziilor. Un sistem informatic performant, in care datele sa fie prezentate direct, rapid, sintetic, un sistem care sa-i permita managerului executiv ca oricand sa poata vedea si analiza situatia organizatiei.
Cartea abordeaza problematica sistemelor informatice executive ca solutii principale de sisteme informatice destinate suportului decizional de nivel strategic. Lucrarea este structurata pe patru parti. In Partea I sunt abordate conceptele legate de managementul organizatiei, tipuri de sisteme informatice destinate suportului decizional pe diferite niveluri de management si sunt identificate principalele solutii informatice pentru suportul decizional strategic. Partea a II-a prezinta pe larg principalele solutii tehnologice de realizare a sistemelor informatice executive.  Partea a III-a se axeaza pe analiza, identificarea si propunerea unor solutii de proiectare si dezvoltare a sistemelor informatice executive, iar partea a IV-a incearca sa ofere solutii practice care sa se aplice sistemelor informatice executive, prin alegerea unor tehnologii existente si propunerea unui sistem informatic executiv intr-o companie nationala. Cartea se incheie cu concluzii, importante din punct de vedere al observatiilor si recomandarilor facute in baza analizelor si cercetarilor realizate si cu o ampla bibliografie. Cartea Sisteme informatice executive reprezinta un valoros instrument pentru managerii executivi, confruntati cu problema luarii deciziilor intr-un mediu concurential.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat