Sisteme informatice inteligente pentru asistarea deciziilor in medii cu predictibilitate redusa

Sisteme informatice inteligente pentru asistarea deciziilor in medii cu predictibilitate redusa

Autori: Adela Bara, Simona Vasilica Oprea, Iulian Botha, Anda Belciu

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0149-7

28,10 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea „Sisteme informatice inteligente pentru asistarea deciziilor in medii cu predictibilitate redusa” este rezultatul cercetarilor intreprinse de colectivul de autori in domeniul sistemelor informatice cu aplicabilitate in managementul resurselor regenerabile de energie.

Cercetarile au fost derulate in perioada 2010-2013 in cadrul contractului de cercetare Solutii informatice pentru asistarea procesului decizional in mediile incerte si cu evolutii putin predictibile in vederea integrarii in retele de tip grid, competitia PN2-TE, Resurse Umane, Cod 332.

Obiectivul principal al proiectului a fost realizarea unui prototip informatic pentru integrarea si analiza datelor provenite din centralele energetice eoliene (CEE), pentru predictia energiei produse din surse regenerabile si pentru asistarea si fundamentarea deciziilor luate la nivelul CEE. Procesul decizional in acest domeniu se confrunta cu o multitudine de surse informationale eterogene si cu o serie de factori impredictibili sau putin predictibili si are nevoie de o fundamentare cat mai corecta a strategiilor si deciziilor adoptate.

 

Cartea prezinta o serie de studii de caz realizate in cadrul acestor cercetari, oferind solutii practice pentru integrarea datelor, extragerea cunostintelor din date si realizarea sistemelor de inteligenta afacerilor utilizand tehnologii Oracle. Cartea este structurata pe patru sectiuni, urmarind etapele de realizare a sistemelor informatice: studiul si analiza de sistem, proiectarea, realizarea si implementarea prototipului informatic.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat