Sistemul de companii si convergenta reala in Uniunea Europeana. Cazul României

Sistemul de companii si convergenta reala in Uniunea Europeana. Cazul României

Autori: Daniela Livia Trasca

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-34-0032-2

16,50 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Cartea „Sistemul de companii si convergenta reala in Uniunea Europeana. Cazul Romaniei” constituie un demers stiintific structurat pe trei capitole si are ca obiectiv identificarea relatiei dintre sistemul de companii dintr-o tara si procesul de convergenta reala.

 

Demersul stiintific porneste de la analiza conceptuala a convergentei reale si a sistemului de companii si se continua cu o ampla analiza a teoriilor dezvoltarii si a teoriei tranzitiei postcomuniste, aducand in prim-plan impactul acestora asupra sistemului de companii. Sunt prezentate sistemele de companii din Uniunea Europeana si modul de reglementare a functionarii acestora. De asemenea, este analizat si impactul crizei economico-financiare actuale asupra companiilor din UE.

 

Sistemul de companii din Romania si potentialul acestora de convergenta la Uniunea Europeana este prezentat tinand cont de caracteristicile tranzitiei Romaniei la economia de piata, de modul de organizare si functionare a companiilor romanesti, precum si de caracteristicile mediului de afaceri din Romania. Analiza intreprinsa releva faptul ca, in lipsa unui sistem de companii eficient, procesul de convergenta reala este ingreunat si, poate, chiar imposibil.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat