Sistemul de operare UNIX. Teste-grila

Sistemul de operare UNIX. Teste-grila

Autori: Iuliana Dorobat

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-489-9

11,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Autoarea abordeaza domeniul sistemelor de operare sub forma a numeroase intrebari-grila referitoare la diferite concepte, structuri si mecanisme specifice organizarii si functionarii sistemului de operare UNIX.

Cartea prezinta doua mari sectiuni. Prima sectiune contine intrebari-grila care acopera bazele administrarii sistemelor UNIX, cu referire la sarcinile fundamentale si esentiale pe care un administrator ar trebui sa le realizeze. Intrebarile-grila ale acestei sectiuni fac referire la distributia BSD (Berkley Standard Distribution) a sistemului de operare UNIX.
A doua sectiune se axeaza mai mult pe intrebari-grila care acopera functionalitati ale liniei de comanda si comenzi de baza, comenzi legate de hard-diskuri si partitii, editoare de text si programarea in Bourne Shell. Shellscript-urile prezentate in aceasta sectiune au fost testate pe o distributie A.I.X. 5.1.0.0 a sistemului de operare UNIX.

Lucrarea se adreseaza in special studentilor ce studiaza disciplina Sisteme de Operare in cadrul Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din Academia de Studii Economice Bucuresti la activitatile de laborator, exemplele prezentate constituind o importanta sursa de inspiratie pentru acestia.
 

Produse asemanatoare