Solutii informatice pentru managementul consumului de energie electrica in retele de tip smart grid

Solutii informatice pentru managementul consumului de energie electrica in retele de tip smart grid

Autori: Simona Vasilica Oprea

Anul aparitiei: 2018

ISBN: 978-606-34-0246-3

46,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

In contextul actual al evolutiei tehnologiei si al dezvoltarii sustenabile, asistarea deciziilor in managementul consumului de energie electrica prin intermediul unor solutii informatice a devenit din ce in ce mai necesara.

Pe de-o parte, ca urmare a implementarii conceptului de retele electrice de tip smart grid, respectiv a sistemelor de masurare inteligenta si a dezvoltarii recente a senzorilor si a comunicatiilor, consumatorii de energie electrica sunt implicati in optimizarea consumului si devin din ce in ce mai activi.

Pe de alta parte, operatorii de retea sunt interesati sa reduca pierderile si sa minimizeze varful de consum pentru a evita sau cel putin a amana investitii oneroase in dezvoltarea retelor electrice, iar furnizorii sunt interesati sa realizeze oferte competitive pe piata de energie electrica bazate pe o prognoza de consum cu o acuratete ridicata, precum si de stabilire a unor tarife adecvate pe baza determinarii profilurilor de consum.

In acest sens, motivatia cercetarii si necesitatea realizarii unor solutii informatice pentru optimizarea consumului de energie electrica sunt evidente.

Obiectivul principal al acestei carti consta in proiectarea si implementarea unor solutii informatice care sa asiste furnizorii si consumatorii in luarea deciziilor cu privire la managementul consumului de energie electrica, modeland dispozitivele de consum in vederea optimizarii, realizarii prognozei si profilurilor de consum.

Acest obiectiv a fost indeplinit prin parcurgerea urmatoarelor etape: analiza procesului decizional si sistemelor de asistare a deciziilor, studiul retelelor de tip smart grid, identificarea metodelor aplicate in managementul consumului de energie electrica, propunerea arhitecturii prototipului informatic, organizarea si prelucrarea datelor, realizarea unor modele de optimizare a consumului de energie electrica, determinarea profilurilor consumatorilor si a prognozelor de consum, implementarea nivelului de prezentare al prototipului.

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat