Statistica. Teorie si aplicatii

Statistica. Teorie si aplicatii

Autori: Daniela Ioana Manea

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-723-4

28,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Prezenta lucrare are menirea de a facilita intelegerea continutului si a modului de utilizare a metodelor si tehnicilor statistice descriptive in analiza fenomenelor si proceselor din domeniul economic.
Tematica acoperita in cadrul lucrarii este cea din fisa disciplinei Statistica regasita in planul de invatamant al tuturor facultatilor cu profil economic.
Folosind experienta didactica din activitatea curenta cu studentii, am considerat necesara cuprinderea, in structura lucrarii, atat a aspectelor teoretice ale demersului statistic, exemplificand maniera de utilizare a metodelor si tehnicilor statistice pentru rezolvarea unor situatii reale, practice, cat si a unor aplicatii si studii de caz rezolvate si propuse spre rezolvare. O parte din exemplele care ilustreaza probleme economice reale sunt rezolvate cu ajutorul programelor informatice specializate in prelucrarea si analiza datelor statistice (EXCEL, SPSS).
Cartea se adreseaza studentilor din invatamantul superior economic, cu precadere viitorilor specialisti din domeniul agroalimentar si de mediu.
Sper ca aceasta lucrare sa fie folositoare celor care, in activitatea lor, folosesc instrumentarul statistic in investigarea fenomenelor de masa din variate domenii.
 
Autoarea

Produse asemanatoare