Statistica demografica  cu aplicatii in administratia publica

Statistica demografica cu aplicatii in administratia publica

Autori: Dana Stefania Colibaba

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-934-1

28,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea d-nei conf. univ. dr. Dana Stefania Colibaba, inscrisa in colectia “Statistica”, prezinta aspectele cele mai importante din teoria statisticii si a demografiei, precum si o serie de aplicatii construite si rezolvate, deosebit de utile pentru cititorul interesat in fundamentarea deciziilor economice din administratia publica.

Cartea este structurata pe doua parti. Prima parte prezinta aspecte legate de statistica teoretica: notiunile fundamentale ale statisticii, culegerea si prelucrarea primara a datelor, serii univariate, serii interdependente, serii cronologice, indici statistici si sondajul statistic. Toate acestea permit intelegerea elementelor de statistica demografica din partea a doua a lucrarii. Exemplele din aceasta parte sunt construite pe baza datelor de la Recensamantul populatiei Romaniei din 2002.

Lucrarea “Statistica demografica cu aplicatii in administratia publica” se adreseaza studentilor economisti, in special celor de la Facultatea de Management-Administratie Publica, dar si celor interesati de probleme demografice si statistice.
 

Produse asemanatoare