Tehnici de analiza statistica a beneficiilor de mediu

Tehnici de analiza statistica a beneficiilor de mediu

Autori: Giani Gradinaru

Anul aparitiei: 2008

ISBN: 978-606-505-019-8

25,10 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Societatea se confrunta in prezent cu o serie de provocari majore, carora trebuie sa le faca fata în perspectiva, pentru a asigura conditiile necesare unei dezvoltari durabile. Deteriorarea calitatii elementelor de mediu (apa, aer, sol, biodiversitate) reprezinta o preocupare permanenta a organismelor specializate, atat la nivel national cat si international.
Cartea se deschide cu un cadru de lucru pentru analiza (tipologia beneficiilor de mediu si etapele analizei statistice a beneficiilor de mediu). Sunt prezentate apoi valoarea bunurilor si serviciilor de mediu (concepte utilizate in estimarea valorii, actualizarea beneficiilor viitoare) si tehnici bazate pe disponibilitatea de plata (valoarea de piata, nevoia de recreere, pretul hedonic, comportamentul preventiv, costul bolii). In ultimul capitol sunt prezentate tehnici bazate pe instrumentele demografice.
Caracterul de noutate regasit în lucrare il constituie modul în care autorul a reusit sa identifice posibilitatile de aplicare a instrumentului statistic si demografic pentru analiza diferitelor categorii de beneficii de mediu.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat