Tenisul de camp face parte din familia jocurilor mari de sport si poate fi jucat individual sau in echipă (la dublu). Prin procedeele tehnice si tactice folosite in timpul jocului si prin scopul pregatirii si jocului actual, tenisul are un dublu sens: este un model de studiu pentru ora de educatie fizica si un sport.
Tenisul se poate juca la orice varsta, de la 7 la 70 si peste această limita, pentru ca in condiții de joc pur ii simplu, nu implici prea mult efort. Jocul de tenis imbunatateste abilitatile de miscare cum ar fi viteza, rezistenta, puterea si capacitatea de coordonare si ajuta la obtinerea de abilitati precum puterea si viteza.
Toate aspectele legate de continut si de forma prezentarii jocului sunt sistematizate in tehnicile clasice si moderne de tenis. Procesele tehnice speciale de tenis sunt însoțite întotdeauna de recomandări metodice.
Etapele invatarii executarii corecte si eficiente a loviturilor se realizeaza in anumite etape (se porneste de la nivelul scazut pana la cel crescut de complexitate): invatarea mecanismului de lovire; consolidarea si perfectionarea loviturilor in conditii izolate de joc; consolidarea si perfectionarea loviturilor in actiuni de joc; jocul cu tema si de verificare. Autorii au prezentat o serie de date cu privire la materialele si suprafetele de joc, precum si regulamentul pentru desfasurarea jocului de tenis.
Cartea poate fi utilizata ca material bibliografic pentru ajutorul studentilor si cadrelor didactice in pregatirea viitorilor jucatori de tenis, precum si al instructorilor ce se ocupa de instruirea si formarea tinerelor talente pentru tenisul de performanta.