Teoria deciziei

Teoria deciziei

Autori: Ion Dobre, Adrian Victor Badescu, Lucian Pauna

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-976-1

39,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Cartea, elaborata de prof. univ. dr. Ion Dobre, de prof. univ. dr. Adrian Victor Badescu si de drd. Lucian Pauna, este o sinteza a principalelor directii de cercetare in domeniul teoriei deciziei pe plan international, reprezentand, in aceeasi masura, o contributie originala. Autorii ilustreaza, intr-o maniera creativa, pedagogica, modelele probabilistice, criteriile, axiomele, formulele etc., necesare in fundamentarea deciziilor, bazandu-se pe analize, exemple si contraexemple, interpretari geometrice si grafice foarte bine realizate.
Lucrarea incepe cu prezentarea diferitelor tipuri de probleme decizionale, se refera apoi la stilul de tratare al deciziilor luate in conditii de incertitudine, cu argumente teoretice; in capitolele urmatoare, se analizeaza deciziile in conditii de certitudine (in particular, modelarea preferintelor), in continuare fiind studiate deciziile in conditii de risc (analiza bayesiana); in capitolul urmator se trece de la problemele de decizie la nivel de individ, la cele la nivelul unui grup de decidenti, iar capitolul opt (penultimul) arata avantajele si dezavantajele oferite de alte abordari. Ultimul capitol cuprinde indicatii si solutii ale problemelor propuse.
Manualul este recomandat studentilor, masteranzilor si doctoranzilor cu preocupari stiintifice in domeniul solutionarii problemelor decizionale prin metode si tehnici cantitative, ca si practicienilor confruntati cu procese managerial-decizionale complexe.
 

Produse asemanatoare