Teorii si doctrine ale pretului in gandirea economica

Teorii si doctrine ale pretului in gandirea economica

Autori: George-Laurentiu Serban-Oprescu

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-596-4

11,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Desi stiinta economica a fost intotdeauna un spatiu in care s-au confruntat idei contradictorii, exista, totusi, printre economisti un punct de vedere comun: nimeni nu contesta statutul primordial si importanta esentiala ale informatiei in economie. Consensul cu privire la statutul informatiei in economie nu dureaza insa foarte mult. Imediat ce sunt analizate modurile in care informatia este transmisa sau felul in care informatiile sunt procesate de catre indivizi, consensul se incheie brusc, iar opiniile economistilor devin contradictorii, dand nastere, in acest mod, unor noi si noi polemici.
 
Din aceasta perspectiva, prezenta lucrare isi propune sa prezinte, analizeze si evalueze variate conceptii sau teorii economice despre informatie si rolul acesteia in activitatea economica, prezente in gandirea economica la inceputurile existentei sale (perioada cuprinsa intre Antichitate si inceputul secolului XX).
In acest context, premisa fundamentala a lucrarii consta in evidentierea rolului determinant al preturilor in transmiterea si furnizarea informatiilor relevante pentru activitatea economica. Astfel, pretul capata statutul privilegiat de informatie fundamentala in economie.

Produse asemanatoare