Tourism and travel practice. Worksheets and exercises

Tourism and travel practice. Worksheets and exercises

Autori: Gabriela Stanciulescu, Andreea Marin-Pantelescu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-155-3

21,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea „Tourism and travel practice. Worksheets and exercises” (Practica de turism si calatorie. Fise de lucru si exercitii) este structurata in trei parti: Probleme rezolvate si propuse, Operatiuni si tehnici de proiect de turism si Fise de lucru.
Prima parte cuprinde 20 de probleme rezolvate, insotite de alte 20 de probleme de acelasi tip, propuse spre rezolvare, ca exercitiu, dupa modelul anterior. Amintim cateva dintre subiectele acestor probleme: Preferinta relativa pentru turism, Cota de piata a agentiei de turism, Curba Lorentz-Gini pentru analiza gradului de concentrare a cheltuielilor de turism, Media primirii de turisti si cheltuiala medie de turist, Stabilirea pretului de vanzare a unui produs turistic, Contractul de garantie incheiat intre agentia de turism si hotel, Tarifele de transport aerian de tip 1 /2, Nivelul relativ al cheltuielilor cu salariile intr-o agentie de voiaj, Calculul indicelui aritmetic al capacitatii de cazare, Calcularea indicelui pentru gradul de satisfactie al turistilor, Calcularea mediei referitoare la categoria de confort de la unitatile de cazare, Tariful de calcul pentru o camera single si calculul tarifului pentru o camera dubla de tip 1 /2, Formula lui Hubbart de stabilire a tarifului camerei, Rata de ocupatie intr-un hotel, Regulile de stabilire a preturilor pentru meniul unui restaurant, Productivitatea muncii in agentia de turism, Analiza principalilor indici financiari ai agentiei de turism, Punctul de breakeven (fara realizarea unui castig) intr-o companie de divertisment.
A doua parte prezinta succint un model de proiect international de turism, o intelegere scrisa incheiata intre un operator turistic si o agentie de turism si un acord operational intre o agentie de turism din Austria si una din Romania.
Ultima parte a cartii cuprinde patru capitole cu 34 fise de lucru referitoare la: servicii de turism si recreere, activitatile agentiei de turism, activitatile hoteliere si cele din restaurant.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat