Tratat de baze de date, vol. 1

Tratat de baze de date, vol. 1

Autori: Ion Lungu, Adela Bara, Constanta Bodea, Iuliana Botha, Vlad Diaconita, Alexandra Florea, Anda Velicanu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-472-1 / 978-606-505-481-3 vol.1

63,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea este structurata in 13 capitole echilibrate, in care sunt analizate: bazele de date relationale, cele orientate-obiect, distribuite, geografice, multimedia, mobile, precum si depozitele de date.

Sunt perfect imbinate citarile din literatura de specialitate cu parerile si completarile bine argumentate ale echipei de autori.

La sfarsitul fiecarui capitol exista note bibliografice care indruma cititorul care doreste sa-si aprofundeze cunostintele asupra problematicilor prezentate. Pentru principalele modele de date, relational si orientat-obiect, sunt descrise in detaliu si cu mare profesionalism, in capitole separate, conceptele teoretice ale modelului respectiv, precum si modalitatile de realizare a sistemelor care il au la baza. Tot in capitole separate sunt tratate depozitele de date, respectiv realizarea acestora.

Continutul este prezentat gradual, de la concepte, definitii, formule matematice, arhitecturi la bune practici de proiectare si executie, completate de cod sursa, care pot fi materializate in aplicatii complexe. Multe dintre capitole sunt completate de studii de caz.
 

Produse asemanatoare