Turism si competitivitate in economiile emergente

Turism si competitivitate in economiile emergente

Autori: Ana-Maria Nica

Anul aparitiei: 2015

ISBN: 978-606-505-835-4

25,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Cartea abordeaza sectorul turistic prin prisma competitivitatii acestuia la nivel economic, pe fondul mai larg al regiunilor de emergenta economica. Se are, astfel, in vedere determinarea locului pe care il ocupa Romania in sfera competitivitatii turistice, ulterior incadrarii tarii in regiunea emergenta central si est-europeana.

Cercetarea stiintifica in domeniul emergentei economice este de data relativ recenta, iar abordarile existente pana in prezent sunt multiple, in ceea ce priveste atat definitiile, cat si criteriile de grupare a tarilor in functie de stadiul lor de dezvoltare economica. Un factor important al acestui tip de dezvoltare s-a dovedit a fi turismul, dat fiind ca sectorul turistic este unul dintre cele mai dinamice la nivel mondial, cu un impact deosebit asupra economiei si societatii in ansamblu.

Cartea vizeaza o armonizare a principalelor directii de cercetare identificate in domeniul fenomenului de emergenta economica, urmata de o abordare inovativa a turismului, pe doua planuri: viziunea clasica asupra impactului sectorului turistic in economie si viziunea moderna asupra rolului turismului la nivel national, prin delimitarea teoretica si practica a conceptului de competitivitate turistica. 

Produse asemanatoare