Voleiul romanesc de la inceputuri pana in prezent

Voleiul romanesc de la inceputuri pana in prezent

Autori: Neluta Smidu

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-756-2

19,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

 
In anul 2013 s-au implinit 118 ani de cand William Morgan a inventat jocul de volei, ca mijloc de recreere a tineretului din Massachusetts, S.U.A.
Jumatate de secol mai tarziu (1947), Romania devine membru fondator al Comisiei Europene de Volei si al Federatiei Internationale de Volei, organisme sportive care in prezent sunt cele mai cuprinzatoare foruri internationale, cu peste 220 federatii internationale afiliate la F.I.V.B., si prezideaza cinci confederatii continentale: AVC (Asia), CAVB (Africa), CEV (Europa), CSV (America de Sud) si NORCECA (America de Nord si America Centrala).
La ora actuala, F.I.V.B. guverneaza, gestioneaza si promoveaza toate formele de volei si volei de plaja, la nivel mondial, prin turnee, cum ar fi: Campionatele Mondiale, World League, World Grand Prix, Cupa Mondiala, Grand Champions Cup, FIVB Swatch World Tour, FIVB Beach Volleyball Swatch Tour, Beach Volleyball Continental Cup si Beach Volleyball World Cup, si, desigur, Jocurile Olimpice. 
Aceasta dezvoltare impetuoasa a voleiului pe plan mondial este urmarea fireasca a particularitatilor, spectaculozitatii si esentei sale, toate puse in evidenta de jucatori, antrenori, arbitri, sponsori etc.
Romania, care in prezent nu se mai afla in topul mondial sau european al voleiului, incearca sa recupereze, sa renasca din propria-i cenusa precum pasarea Phoenix, facand pentru aceasta eforturi pe toate planurile.
Cartea prezinta o sumara trecere in revista a principalelor intalniri internationale ale voleibalistilor nostri (la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale, Jocuri Olimpice, Cupe Europene) precum si palmaresul echipelor reprezentative ale tarii noastre de la inceputuri pana in prezent….Produse asemanatoare